Monosandwich-emner med zone-inddeling

There are no translations available.

Ud over vores almindelige Monosandwich-støbning kan vi manipulere med nogle formdele, så vi bestemmer nøjagtig hvor på emnet, der skal være en særlig egenskab. Det betyder, at vi kan lave særdeles komplekse emner, med flere funktioner lige som kunden vil have det.

Se eksemplerne og bliv inspireret:

 

monosandwich1

 

Eksempel på et tandhjul, hvor skindmaterialet har lav friktion og stor slidstyrke, mens kernematerialet sørger for stivhed og styrke. Bemærk i øvrigt at hullet i navet har kernemateriale yderst. Metoden kan f.eks. også anvendes til hjul/ruller med gummi yderst.

 

 

cableholder

 

 

Ledningsholderen har en blød flap og et hårdt kernemateriale på krogene til montering (farvet gult på billedet). Gummi-emnets snapløsning giver en nem montage.

 

 

Flemming Braun fra Nilfisk Advance fortæller:

“Nilfisk Advance havde et eksisterende produkt: en ledningsholder fremstillet ved manuelt dobbeltstøb. Dette var en meget dyr artikel p.g.a. fremstillingsmetoden. Jeg talte derfor med Bi-Plast om de havde et alternativ til dette produkt, og Ove Nielsen foreslog et emne fremstillet v.h.a. Monosandwich-metoden. Ledningsholderen blev betydelig billigere, bl.a. fordi der blev indbygget snapben for montage, hvor de tidligere blev nittet på. For det andet bliver emnet nu fremstillet i ét stykke, hvor der tidligere var to emner der skulle monteres hver for sig. Hos Nilfisk Advance er vi meget designorienterede og prisbevidste, og med implementering af denne løsning har vort produkt fået et designmæssigt løft og samtidig har vi fået en besparelse på ca. 52 %.”

 

 akvariehjrne

 

 

Gummiemne med snapløsning.

 

 

 

 

Akvariehjørnet er støbt i en almindelig 1-komponentform med Monosandwich-metoden.

Emnet består af ABS med et lille målrettet lag af termoplastisk gummi, der skal opfange kondensvand fra akvariet. Det yderste gummilag virker som en pakning. Alternativet ville være et hårdt materiale, som ikke ville kunne holde tæt.

 

 

afstandsklodser

 

Afstandsklods til stol i SEBS-gummi med indbygget hård zone (PP) til montering.

 

 

 

 

 

 

howe-armln

 

Armlænet er støbt i en almindelig 1-komponentform med Monosandwich-metoden.
Det har en stor godstykkelse, som kan lade sig gøre pga. et forskummet indre. Emnet har blødt TPU yderst og hårdere TPU inderst, desuden er den hårde kerne trukket ud til overflade i enden af emnet for montage. Alternativet ville være metalforstærkning indvendig.

 

 

 

 

 

kvadrat - clouds

Elastikophængene til Clouds fra Kvadrat er fremstillet på vores mindste Monosandwich-maskine. Elastikken binder de forskellige Clouds sammen og har en meget stærk konstruktion for at kunne holde til vægten. Emnet har derfor to hårde zoner – en i hver ende – og en blød zone i midten, for at elastikken kan strækkes.
Inderst er der ufyldt TPU og yderst i enderne er der glasfiberforstærket TPU.

 

 

 

 

chairik

 

Dette armlæn er støbt i en almindelig 1-komponentform med monosandwich-metoden. Bemærk at det hvide monteringsskaft er rent stift kernemateriale, mens det sorte har en behagelig soft touch overflade.

 

 

 

 

ccjring

 

Afstandsringen er forskummet og har indbygget farvemarkering for visuel genkendelse af højre/venstre i et robotsystem.